مكرونة بالبشاميل

المكرونة بالبشاميل

.. ﺍﻟﻤﻘﺎﺩﻳﺮ ..
1_ 1/4 ﻛﻴﻠﻮ ﻟﺤﻤﺔ ﻣﻔﺮﻭﻣﺔ + 2 ﺑﺼﻠﺔ ﺻﻐﻴﺮﺓ ﻣﻔﺮﻭﻣﺔ ﻧﺎﻋﻢ + ﻗﻠﻴﻞ ﻣﻦ ﺍﻟﺰﻳﺖ
2_ 1 ﻓﻠﻔﻞ ﺭﻭﻣﻲ + 1 ﻓﻠﻔﻞ ﺍﺧﻀﺮ ﺣﺎﺭ + 1 ﺟﺰﺭﺓ + ﻃﻤﺎﻃﻢ ﻣﻘﻄﻌﺔ ﻣﻜﻌﺒﺎﺕ ﺻﻐﻴﺮﺓ .
3_ 3 ﻣﻠﻌﻘﺔ ﺻﻠﺼﺔ ﻃﻤﺎﻃﻢ + ﻣﻜﻌﺐ ﻣﺎﺟﻲ + ﺑﻬﺎﺭﺍﺕ ﻣﺸﻜﻠﺔ ﻟﻠﻤﻔﺮﻭﻣﺔ ( ﻓﻠﻔﻞ ﺍﺳﻮﺩ ، ﻛﻤﻮﻥ ، ﻫﻴﻞ ، ﻗﺮﻓﺔ ، ﺑﺮﺑﻴﻜﺎ )
4_ﻛﻴﺲ ﻣﻜﺮﻭﻧﺔ ﺍﺳﺒﺎﺟﺘﻲ ﺍﻭﺍﺷﻜﺎﻝ ﺯﻱ ﻣﺎ ﺑﺘﺤﺒﻲ .ﺑﺲ ﺗﻜﻮﻥ ﻣﻦ ﻧﻮﻉ ﺟﻴﺪ ﻣﺜﻞ ﺑﻴﺘﻮﻧﻲ ﺍﻭ ﻗﻮﺩﻱ.
ﺍﻣﺎ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﺍﻟﺒﺸﺎﻣﻴﻞ ﻓﻬﻲ :
6 ﻣﻼ‌ﻋﻖ ﻃﻌﺎﻡ ﺩﻗﻴﻖ ﻣﻠﻴﺎﻧﺔ + 6 ﺍﻛﻮﺍﺏ ﺣﻠﻴﺐ + 6 ﻣﻼ‌ﻋﻖ ﺯﺑﺪﺓ ﺍﻭﺯﻳﺖ ﺍﻭ ﺳﻤﻦ ﺣﺴﺐ ﺭﻏﺒﺘﻚ 
+ ﻣﻠﻌﻘﺔ ﺻﻐﻴﺮﺓ ﺑﻬﺎﺭ ﺍﺑﻴﺾ + ﺷﻮﻳﺔ ﻫﻴﻞ ﻧﺎﻋﻢ + ﻣﻠﺢ + 3 ﻣﻼ‌ﻋﻖ ﺟﺒﻨﺔ ﺳﺎﻳﺤﺔ ﻣﺜﻞ ﻛﺮﺍﻓﺖ ﺍﻭ ﺑﻮﻙ.
.. ﺍﻟﻄﺮﻳﻘﺔ ..
ﺍﻭﻻ‌ : ﻟﻌﻤﻞ ﺍﻟﻠﺤﻤﺔ ﺍﻟﻤﻔﺮﻭﻣﺔ :
ﻧﻀﻊ ﺷﻮﻳﺔ ﺯﻳﺖ ﻭﺍﻟﻠﺤﻤﺔ ﺍﻟﻤﻔﺮﻭﻣﺔ ﻭﺍﻟﺒﺼﻠﺔ ﻋﻠﻰ ﺍﻟﻨﺎﺭ ﻭﻧﺘﺮﻛﻬﺎ ﻋﻠﻰ ﻧﺎﺭ ﻫﺎﺩﻳﺔ ﻟﺤﺪ ﻣﺎ ﻳﺘﻐﻴﺮ ﻟﻮﻧﻬﺎ ﻭﺗﻨﺰﻝ ﻣﺎﺀﻫﺎ ﺣﻮﺍﻟﻲ 10 ﺩﻗﺎﺋﻖ ﻧﺤﺮﻛﻬﺎ ﻭﻧﻀﻴﻔﻠﻬﺎ ﻣﻜﻌﺐ ﻣﺎﺟﻲ + ﺍﻟﺨﻀﺎﺭ ﺍﻟﻤﻘﻄﻌﺔ + ﺍﻟﺼﻠﺼﺔ + ﺍﻟﺒﻬﺎﺭﺍﺕ + ﻣﻠﺢ + ﺷﻮﻳﺔ ﻣﺎﺀ ﻣﻐﻠﻲ ﻭﻧﺤﺮﻛﻬﺎ ﻟﺤﺪ ﻣﺎ ﺗﻨﻀﺞ ﻭﺗﺘﺴﺒﻚ ﻛﻮﻳﺲ .
ﺛﺎﻧﻴﺎ : ﻟﺴﻠﻖ ﺍﻟﻤﻜﺮﻭﻧﺔ :
ﺗﺴﻠﻖ ﺍﻟﻤﻜﺮﻭﻧﺔ ﺑﻤﺎﺀ ﻣﻐﻠﻲ ﺑﻌﺪ ﺍﻥ ﺗﻀﻴﻔﻴﻠﻪ 2 ﻣﻜﻌﺐ ﻣﺎﺟﻲ + ﻣﻠﺢ + ﺷﻮﻳﺔ ﺯﻳﺖ ﻭﺣﺮﻛﻴﻬﺎ ﻟﺤﺪ ﻣﺎ ﺗﻨﻀﺞ ﺣﺴﺐ ﺯﻣﻦ ﺍﻟﺴﻠﻖ ، ﻭﺗﺼﻔﻰ ﻭ ﺗﻐﺴﻞ ﺑﻌﺪ ﺫﻟﻚ ﺑﻤﺎﺀ ﺑﺎﺭﺩ .
ﺛﺎﻟﺜﺎ: ﻟﻌﻤﻞ ﺍﻟﺒﺎﺷﻤﻴﻞ :
ﻧﺴﺨﻦ ﺍﻟﺤﻠﻴﺐ ﻓﻲ ﻗﺪﺭ، ﺛﻢ ﻧﺴﺨﻦ ﺍﻟﺰﻳﺖ ﻓﻲ ﻗﺪﺭ ﺗﺎﻧﻲ .. ﻭﻋﻨﺪﻣﺎ ﻳﺤﻤﻰ .. ﻧﻀﻴﻒ ﺍﻟﺪﻗﻴﻖ ﻣﻊ ﺍﻟﺘﻘﻠﻴﺐ ﻣﺒﺎﺷﺮﺓ ﻭﻋﻠﻰ ﻧﺎﺭ ﻫﺎﺩﺋﺔ ﻟﻤﺪﺓ ﺩﻗﻴﻘﺘﺘﻴﻦ ﻟﺤﺪ ﻣﺎ ﻳﺘﻐﻴﺮ ﻟﻮﻧﻪ ﺍﻟﻰ ﺫﻫﺒﻲ ﻭﻧﻀﻴﻒ ﺍﻟﺤﻠﻴﺐ ﺍﻟﺴﺎﺧﻦ ﺑﺎﻟﺘﺪﺭﻳﺞ ﻣﻊ ﺍﻟﺘﻘﻠﻴﺐ ﺑﺴﺮﻋﺔ ﺑﺎﻟﻤﻀﺮﺏ ﺍﻟﻴﺪﻭﻱ ﻟﺤﺪ ﻣﺎ ﻳﺘﺠﺎﻧﺲ ﺍﻟﺨﻠﻴﻂ ﻛﻮﻳﺲ ، ﻭﻳﺒﺪﺍ ﻗﻮﺍﻣﻪ ﻳﺸﺘﺪ ﻧﻀﻴﻒ ﺍﻟﺠﺒﻨﺔ ﺍﻟﺴﺎﻳﺤﺔ ﻭﺍﻟﻤﻠﺢ ﻭﺍﻟﻔﻠﻔﻞ ﺍﻻ‌ﺑﻴﺾ ﻭﺍﻟﻬﻴﻞ ﺍﻟﻨﺎﻋﻢ . ﻭﺗﺤﺮﻛﻲ ﻟﺤﺪ ﻣﺎ ﺗﺤﺴﻲ ﺍﻧﻪ ﻗﻮﺍﻣﻬﺎ ﻣﺘﺠﺎﻧﺲ ﻭﻣﻨﺎﺳﺐ .
ﻋﻠﻰ ﻓﻜﺮﻩ ﺍﻟﺒﺸﺎﻣﻴﻞ ﻫﻨﺎ ﻣﺘﻮﺳﻂ ﻻ‌ ﺗﻘﻴﻞ ﻭﻻ‌ ﺧﻔﻴﻒ ﻭﺍﻧﺎ ﻫﻨﺎ ﺿﻔﺖ ﻋﻠﻰ ﺍﻟﺒﺸﺎﻣﻴﻞ ﺷﻮﻳﺔ ﺟﺒﻨﺔ ﺷﻴﺪﺭ ﻣﺒﺸﻮﺭﺓ ﻭﻃﻠﻊ ﺍﻟﻄﻌﻢ ﺟﻨﺎﻥ ﻭﻣﻤﻜﻦ ﺗﻀﻴﻔﻮﺍ ﻣﻮﺯﺍﺭﻳﻼ‌ ﺑﺲ ﺍﻧﺎ ﺣﺒﻴﺖ ﺍﻏﻴﺮ .

ﺭﺍﺑﻌﺎ : ﻟﺘﺤﻀﻴﺮ ﺍﻟﺼﻴﻨﻴﺔ :
ﻧﻘﺴﻢ ﺍﻟﻤﻜﺮﻭﻧﺔ ﻗﺴﻤﻴﻦ ﻧﻀﻊ ﻧﺼﻔﻬﺎ ﻓﻲ ﺍﻟﺼﻴﻨﻴﺔ ﻭﻧﻀﻊ ﻓﻮﻗﻪ ﻃﺒﻘﺔ ﻣﻦ ﺍﻟﺒﺸﺎﻣﻴﻞ ﻭﻧﺨﻠﻄﻪ ﻣﻊ ﺍﻟﻤﻜﺮﻭﻧﺔ ﻛﻤﺎ ﻓﻲ ﺍﻟﺼﻮﺭﺓ ﺛﻢ ﻧﻮﺯﻉ ﺍﻟﻠﺤﻤﺔ ﺍﻟﻤﻔﺮﻭﻣﺔ ﻛﻠﻬﺎ ﻓﻮﻕ ﺍﻟﺒﺸﺎﻣﻴﻞ ﻭﺑﻌﺪ ﻛﺪﺓ ﺍﻟﻨﺼﻒ ﺍﻟﺘﺎﻧﻲ ﻣﻦ ﺍﻟﻤﻜﺮﻭﻧﺔ ﻭﻧﻀﻴﻒ ﺑﺎﻗﻲ ﺍﻟﺒﺎﺷﻤﻴﻞ ﻭﻧﺴﻮﻱ ﺳﻄﺢ ﺍﻟﺼﻴﻨﻴﺔ ﺟﻴﺪﺍ ﻭﻧﺪﺧﻠﻬﺎ ﺍﻟﻔﺮﻥ ﺍﻟﺴﺎﺧﻦ ﻣﺴﺒﻘﺎ ﻋﻠﻰ ﻧﺎﺭ ﻣﺘﻮﺳﻄﺔ ﺣﺘﻰ ﻳﺘﺤﻤﺮ ﺍﻟﻮﺟﻪ ﻭﺗﺘﺮﻙ ﺣﻮﺍﻟﻲ ﺳﺎﻋﺔ ﻗﺒﻞ ﺍﻟﺘﻘﺪﻳﻢ ﻭﻗﺒﻞ ﺍﻥ ﺗﻘﻄﻊ ﺣﺘﻰ ﺗﺘﻤﺎﺳﻚ ﺟﻴﺪﺍ .